Krokiety na szybko, bez smażenia naleśników.
Składniki
1 chleb tostowy500 g kapusty kiszonej
2 liście laurowe
200 g świeżych grzybów leśnych
1 cebula
1 łyżka masła
3 jajka
bułka tarta
olej do smażenia
sól, pieprz
Przygotowanie
Kapustę obgotowujemy do miękkości z dodatkiem listka
laurowego, odcedzamy i studzimy.
Grzyby oczyszczamy, kroimy w kostkę i razem z posiekaną
cebulą, dusimy pod przykryciem na rozgrzanym tłuszczu. Mieszamy z kapustą, do
smaku sola i pieprzem.
Z chleba tostowego odkrawamy skórki, kromki rozwałkowujemy.
Na każdą kromkę wykładamy farsz, zawijamy krokiety, obtaczamy w rozbełtanym
jajku z dodatkiem soli i pieprzu, następnie w bułce tartej.
Smażymy na rumiano, na rozgrzanym oleju.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz