Kochamy grzyby, a te chyba szczególnie. Przede wszystkim
normalnie smażone w bułce tartej <3 Tym razem w połączeniu z makaronem.
Pycha <3
Składniki
300 g makaronu penne2 duże kanie
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżka masła
1 łyżeczka suszonego lubczyku
2 łyżki słodkiej śmietany 18%
300-350 ml wrzącej wody
sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Odcedzamy.
Cebulę siekamy podsmażamy na rozgrzanym maśle, dodajemy
oczyszczone i pokrojone na 3-4
cm paski, grzyby. Następnie dodajemy przeciśnięty przez
praskę czosnek, oprószamy solą i pieprzem. Zalewamy wrzącą wodą, dusimy pod
przykryciem 20-25 min. Następnie dodajemy śmietanę, dokładnie łączymy, wrzucamy
lubczyk, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Redukujemy do ulubionej
konsystencji (na wolnym ogniu, nie dopuszczając do wrzenia).
Do sosu wrzucamy makaron, dokładnie łączymy.
Podajemy od razu po przygotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz