Jak to zwykle bywa, zupy smaczne i zdrowe są. Tym razem
zachciało się kalafiorowej, która wybornie smakuje na ciepło, jak i na zimno.
Delikatny smak zupy i połączenie pożywnego makaronu okazało się strzałem w
dziesiątkę.
Składniki
1 marchew1 pietruszka
1 kawałek selera
1 kalafior
150 g makaronu penne
150 ml mleka
sól, pieprz
Przygotowanie
Jarzyny kroimy, zalewamy zimną wodą (1,5 l), lekko solimy i
gotujemy 15 min na wolnym ogniu.
Kalafior dzielimy na różyczki, dodajemy do zupy, gotujemy 10
min.
Do całości dodajemy makaron, gotujemy do jego miękkości, co
jakiś czas mieszając.
Następnie dolewamy mleko, lekko podgrzewamy.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz