wtorek, 25 lipca 2017

Ciastka francuskie z "Marmoladem"



Wiecie jak to jest, nagle zjazd znajomych w jedną chwilę. Zapasu ciasta francuskiego nigdy za wiele, nie wspominając już o Marmoladzie. Wiecie, takiej krojonej, sprzedawanej na KG, tak fajnie gilgotała w podniebienie <3 Dzieciństwo, WRÓĆ! No i wróciło, pod marką JAMAR <3 pyszna , gilgutasieńki Marmelad <3 W połączeniu z ciastem francuskim i śnieżkiem w postaci cukru pudru <3 22 min i macie CIACHA <3








Składniki

2 płaty ciasta francuskiego
260 g marmolady wieloowocowej np. od Jamar
cukier puder

 

 

Przygotowanie

 
Ciasto wykrawamy, przy pomocy szklanki do drinków, tniemy (nie do końca), na 4ry…”płatki zawijamy.
Pozostałe ciasto wykrawamy kieliszkami, umieszczamy na tamtych, ułożonych w foremkach do muffinek.
Na środek każdego, przy pomocy łyżki do carvingu, umieszczamy kulkę marmolady.
Całość zapiekamy 20 min w temp. 180°C.
Posypujemy cukrem pudrem.




1 komentarz: