Wiecie jak to jest, nagle zjazd znajomych w jedną chwilę.
Zapasu ciasta francuskiego nigdy za wiele, nie wspominając już o Marmoladzie.
Wiecie, takiej krojonej, sprzedawanej na KG, tak fajnie gilgotała w
podniebienie <3 Dzieciństwo, WRÓĆ! No i wróciło, pod marką JAMAR <3
pyszna , gilgutasieńki Marmelad <3 W połączeniu z ciastem francuskim i
śnieżkiem w postaci cukru pudru <3 22 min i macie CIACHA <3
Składniki
2 płaty ciasta francuskiego260 g marmolady wieloowocowej np. od Jamar
cukier puder
Przygotowanie
Ciasto wykrawamy, przy pomocy szklanki do drinków, tniemy
(nie do końca), na 4ry…”płatki zawijamy.
Pozostałe ciasto wykrawamy kieliszkami, umieszczamy na
tamtych, ułożonych w foremkach do muffinek.
Na środek każdego, przy pomocy łyżki do carvingu, umieszczamy
kulkę marmolady.
Całość zapiekamy 20 min w temp. 180°C.
Posypujemy cukrem pudrem.
Wygląda smakowicie! :)
OdpowiedzUsuń