Będąc na urlopie, mieliśmy tę okazję by spróbować w Durres,
restauracji Gusto di mare tę sałatkę. Jesteśmy nią zachwyceni i zachęcamy do
wypróbowania.
Składniki
400 g świeżych krewetek1 lodowa sałata
1 awokado
2 łyżki śmietany słodkiej 18%
2 łyżki majonezu
1 łyżka ketchupu
2 krople tabasco
Przygotowanie
Krewetki gotujemy, obieramy, usuwamy czarną „nitkę”.
Sałatę kroimy na ćwiartki i kroimy na 3 mm paski.
Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, przy pomocy łyżki
wydrążamy miąższ, cienko kroimy na plasterki.
Śmietanę, majonez, ketchup i tabasco dokładnie mieszamy.
Na talerzach układamy sałatę, awokado, krewetki i polewamy
sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz