piątek, 11 sierpnia 2017

Okraszone ziemniaki z maślanką



Lubimy, i to bardzo, poznawać nowe smaki, ale Polska kuchnia jest najlepsza na świecie. Tym razem prosto i niebiańsko smacznie. Ziemniaki okraszone cebulą i słoniną (wszak hiszpańską, bo jest nieziemsko smaczna) i do tego zimna maślanka <3 Czegóż więcej trzeba? :P










Składniki

500-600 g ziemniaków
100 g wędzonej słoniny (polecamy hiszpańską)
1 cebula
1 l maślanki

 

 

Przygotowanie

 
Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości, odcedzamy.
Słoninę kroimy w kostkę, wytapiamy na suchej patelni. Później dodajemy posiekaną cebulę i ją szklimy. Dodajemy do ziemniaków, dokładnie mieszamy.
Podajemy z zimną maślanką.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz