Wiecie jak to jest po powrocie z urlopu...jeszcze bardziej
się nie chce :P Odliczamy czas do kolejnego urlopu ;) Jeszcze 50 tygodni ;)
Teraz wzięliśmy na tapetę mięso indycze i dymkę, bo z tego
lenistwa nie chciało się iść na zakupy. Wyszło tak jak się spodziewaliśmy.
Polecamy ;) Enjoy! ;)
Składniki
500 g mięsa mielonego z indyka5 dymek bez szczypioru
1 łyżeczka przyprawy do drobiu
1 jajko
bułka tarta
olej do smażenia
Przygotowanie
Dymki kroimy w piórka, dodajemy do mielonego mięsa razem z
jajkiem, przyprawą i 3-4 łyżkami bułki tartej. Masę dokładnie wyrabiamy i
formujemy kotlety.
Następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym
oleju.
Osączamy z jego nadmiaru przy pomocy papierowych ręczników.
Podajemy z ulubionymi dodatkami. W naszym przypadku
ziemniaki z masłem polane tłuszczem i mizerią.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz