czwartek, 10 sierpnia 2017

Kotlety mielone z dymką



Wiecie jak to jest po powrocie z urlopu...jeszcze bardziej się nie chce :P Odliczamy czas do kolejnego urlopu ;) Jeszcze 50 tygodni ;)
Teraz wzięliśmy na tapetę mięso indycze i dymkę, bo z tego lenistwa nie chciało się iść na zakupy. Wyszło tak jak się spodziewaliśmy. Polecamy ;) Enjoy! ;)










Składniki

500 g mięsa mielonego z indyka
5 dymek bez szczypioru
1 łyżeczka przyprawy do drobiu
1 jajko
bułka tarta
olej do smażenia

 

 

Przygotowanie

 
Dymki kroimy w piórka, dodajemy do mielonego mięsa razem z jajkiem, przyprawą i 3-4 łyżkami bułki tartej. Masę dokładnie wyrabiamy i formujemy kotlety.
Następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Osączamy z jego nadmiaru przy pomocy papierowych ręczników.
Podajemy z ulubionymi dodatkami. W naszym przypadku ziemniaki z masłem polane tłuszczem i mizerią.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz