sobota, 15 lipca 2017

Zupa pomidorowa z makaronem i serem



Chcecie szybko i na temat? To macie ;) Z produktów dostępnych pod ręką, powstają niesamowite, aromatyczne kompozycje.








Składniki

150 g makaronu penne
100 g mini marchewek
2 łodygi selera naciowego
1 słoik sosu pomidorowego z oliwkami od Barilla
150 g sera bałkańskiego sera koziego
natka pietruszki
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie

 
Marchew i seler kroimy na kawałki, zalewamy wodą (ok. 1 l), dodajemy sos i gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

W tym samym czasie gotujemy makaron wg przepisu zawartego na opakowaniu.

Ser kroimy w kostkę.

Natkę siekamy.

Na talerz wykładamy makaron, wlewamy zupę, dodajemy ser, posypujemy natką pietruszki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz