Makaron zawsze dobry, zawsze na czasie i zawsze szybko się
robi. Tutaj w połączeniu z tradycyjnymi, polskimi smakami. Przepis na 2 osoby.
Składniki
250 g makaronu penne250 g filetu z kurczaka
250 ml bulionu drobiowego
125 ml śmietany 18%
koperek
sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy.
Mięso mielimy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Formujemy małe klopsiki, wrzucamy do wrzącego bulionu, gotujemy kilka minut.
Śmietanę mieszamy z niewielką ilością gorącego bulionu, dodajemy do całości,
zmniejszamy płomień i dusimy pod przykryciem przez 5-7 min. Do smaku doprawiamy
solą i pieprzem.
Następnie dodajemy posiekany koperek, wrzucamy odcedzony
makaron i dokładnie łączymy wszystkie składniki, ciągle podgrzewając.
Podajemy od razu po przygotowaniu.
Mniam:) w prostocie siła:)
OdpowiedzUsuńDokładnie ;)
Usuń