Pyszna, szybka wersja orientalnego makaronu z krewetkami.
Wystarczy tylko 20 min.
(2 osoby) Przyrządzając takie dania pamiętać należy, że
temperatura musi być wysoka.
Składniki
125 g makaronu chow mein200 g krewetek
1 kalarepka
3 łyżki oleju
3 łyżki sosu sojowego
1 ząbek czosnku
1 kawałek świeżego imbiru
2 łyżki sosu ostrygowego
1 łyżeczka cukru palmowego
natka pietruszki
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu.
Odcedzamy.
W tym czasie krewetki przelewamy zimną wodą, odcedzamy i
osuszamy.
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę
kalarepkę. Podlewamy sosem sojowym. Wrzucamy krewetki, dodajemy przeciśnięty
przez praskę czosnek, posiekany imbir, chwilę smażymy (cały czas mieszamy),
dodajemy cukier.
Do całości wrzucamy makaron, wlewamy sos dokładnie mieszamy
(cały czas smażymy).
Zestawiamy z ognia, mieszamy z posiekaną natką pietruszki.
Pysznie.
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;)
Usuń