Sałatka na rukoli, z arbuzem i serem feta
Kilka składników i orzeźwiająca, letnia sałatka gotowa...w upalne dni polecamy. Można ją zrobić w wersji ze zwykłym arbuzem, jednak trzeba niemal od razu zjeść, bo puszcza sok. Proponujemy wersję z żółtym, można ją wtedy przygotować z godzinę wcześniej.
Składniki
-
250 g
sera feta
-
opakowanie rukoli
-
250 g
żółtego arbuza
-
2 łyżki
jasnego miodu
-
1 łyżka
musztardy francuskiej
-
50 ml
oliwy z oliwek
-
kilkanaście ziaren kolorowego pieprzu
Przygotowanie
Rukolę rozłożyłem na półmisku, na niej pokrojone w kostkę : ser feta i arbuz.
Sos : wymieszałem oliwę z oliwek z miodem i musztarda francuską.
Sałatkę polałem tak przygotowanym sosem, posypałem kolorowym pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz