środa, 21 czerwca 2017

Sałatka na rukoli, z arbuzem i serem feta

Kilka składników i orzeźwiająca, letnia sałatka gotowa...w upalne dni polecamy. Można ją zrobić w wersji ze zwykłym arbuzem, jednak trzeba niemal od razu zjeść, bo puszcza sok. Proponujemy wersję z żółtym, można ją wtedy przygotować z godzinę wcześniej.








Składniki

  • 250 g sera feta
  • opakowanie rukoli
  • 250 g żółtego arbuza
  • 2 łyżki jasnego miodu
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • kilkanaście ziaren kolorowego pieprzu

     

     

    Przygotowanie

      Rukolę rozłożyłem na półmisku, na niej pokrojone w kostkę : ser feta i arbuz.

    Sos : wymieszałem oliwę z oliwek z miodem i musztarda francuską.

    Sałatkę polałem tak przygotowanym sosem, posypałem kolorowym pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz