Bardzo smaczna i aromatyczna.
Składniki
250 g mielonego mięsa z indyka2 młode marchewki
2 cm świeżego imbiru
2 ząbki czosnku
1 mała cukinia
3 łyżki oleju
2 łyżki przyprawy curry
1,3 l bulionu warzywnego
3 łyżki kaszy bulgur
natka pietruszki
sól, pieprz
Przygotowanie
Mięso smażymy na rozgrzanym oleju, rozdrabniamy przy pomocy
drewnianej łyżki, na ulubione kawałki. Następnie dodajemy pokrojone na
plasterki, młode marchewki, posiekany czosnek i imbir. Chwilę smażymy, dodajemy
przyprawę , dokładnie mieszamy i zalewamy bulionem. Gotujemy 20 min, następnie
dodajemy kaszę i pokrojoną na kawałki cukinię.
Całość gotujemy jeszcze przez kwadrans, doprawiamy solą i
pieprzem, podajemy z posiekaną natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz