środa, 21 czerwca 2017

Zupa curry z indykiem i cukinią



Bardzo smaczna i aromatyczna.









Składniki

250 g mielonego mięsa z indyka
2 młode marchewki
2 cm świeżego imbiru
2 ząbki czosnku
1 mała cukinia
3 łyżki oleju
2 łyżki przyprawy curry
1,3 l bulionu warzywnego
3 łyżki kaszy bulgur
natka pietruszki
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie

 
Mięso smażymy na rozgrzanym oleju, rozdrabniamy przy pomocy drewnianej łyżki, na ulubione kawałki. Następnie dodajemy pokrojone na plasterki, młode marchewki, posiekany czosnek i imbir. Chwilę smażymy, dodajemy przyprawę , dokładnie mieszamy i zalewamy bulionem. Gotujemy 20 min, następnie dodajemy kaszę i pokrojoną na kawałki cukinię.
Całość gotujemy jeszcze przez kwadrans, doprawiamy solą i pieprzem, podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza