wtorek, 20 czerwca 2017

Orientalna fasolka szparagowa



Jak zwykle, gdy sezon trwa, to jemy z lekkim zapasem na zimę ;) Tym razem w wersji orientalnej, w aromatycznej przyprawie pięć smaków od Rafex.








Składniki

500 g fasolki szparagowej
2 cm świeżego imbiru
2 ząbki czosnku
2 szalotki
1 czerwona papryka
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka sosu ostrygowego
1 łyżka przyprawy pięć smaków

 

 

Przygotowanie

 
Fasolkę oczyszczamy, obgotowujemy w osolonym wrzątku przez około 10 min, odcedzamy.

Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany imbir, czosnek i szalotki.
Następnie wrzucamy fasolę, pokrojoną w kostkę paprykę, dodajemy sosy i przyprawę.
Chwilę razem smażymy.
Podajemy jako dodatek lub samodzielną przekąskę.


1 komentarz: