Jak zwykle, gdy sezon trwa, to jemy z lekkim zapasem na zimę
;) Tym razem w wersji orientalnej, w aromatycznej przyprawie pięć smaków od Rafex.
Składniki
500 g fasolki szparagowej2 cm świeżego imbiru
2 ząbki czosnku
2 szalotki
1 czerwona papryka
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka sosu ostrygowego
1 łyżka przyprawy pięć smaków
Przygotowanie
Fasolkę oczyszczamy, obgotowujemy w osolonym wrzątku przez
około 10 min, odcedzamy.
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany imbir, czosnek i
szalotki.
Następnie wrzucamy fasolę, pokrojoną w kostkę paprykę,
dodajemy sosy i przyprawę.
Chwilę razem smażymy.
Podajemy jako dodatek lub samodzielną przekąskę.
mniam, ile smaków:)
OdpowiedzUsuń