czwartek, 22 czerwca 2017

Penne z rzodkiewką



Kochamy łączyć smak makaronu z innymi smakami. Tym razem w kremowej wersji z rzodkiewką. Komponuje się rewelacyjnie.









Składniki

300 g makaronu penne
1 pęczek rzodkiewki
1 łyżka masła
150-200 ml słodkiej śmietany
natka pietruszki
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie

 
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

Rzodkiewki myjemy, kroimy w kostkę.
W rondlu rozpuszczamy masło, wrzucamy rzodkiewki i dusimy pod przykryciem (na wolnym ogniu) ok. 10 min. Następnie dodajemy śmietanę, dokładnie rozprowadzamy, dusimy kilka minut, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Do sosu wrzucamy makaron, dokładnie łączymy, podajemy z posiekaną natką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz