piątek, 9 czerwca 2017

Mielone z pieczarkami



O Osobach nigdy nie zapomina się. Nie tylko miłe wspomnienia zostają <3 Kasię (figg) pamiętamy, jedna z niewielu osób, które były szczere. Z takimi zawsze mieliśmy i mamy świetny kontakt <3 Kochamy Was <3 :*










Składniki

500 g mięsa mielonego z indyka
400 g pieczarek
2 dymki
1 duża bułka
300 ml mleka
2 jajka
1 łyżka przyprawy do kebabu
1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej
olej do smażenia
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie


Pieczarki kroimy w kostkę lub w ulubioną strukturę. Bułkę namoczoną w mleku, odciskamy i dodajemy do mielonego mięsa razem z pieczarkami i posiekaną dymką oraz jajkami. Do całości dodajemy przyprawę do kebabu, paprykę, sól i pieprz. Formujemy kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju.



3 komentarze:

  1. Mielone mogę jeść na wszystkie możliwe sposoby! Z pieczarkami jak najbardziej!

    OdpowiedzUsuń