niedziela, 21 maja 2017

Serdelki w sosie musztardowym



Mariola zapodała danie, któremu oprzeć nie mogliśmy się. Bajecznie proste, a jakże smaczne. Fakt serdelki z zaufanej masarni, Mariola robi własne, wielki szacun <3 Prosto i mega smacznie <3








Składniki

4 drobiowe serdelki
1 liść laurowy
2 ziarna ziela angielskiego
2 łyżki musztardy sarepskiej
1 łyżka słodkiej śmietany
1 łyżka mąki
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie

 



Serdelki kroimy na kilku milimetrowe plastry, gotujemy w wodzie (1 l) z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.
Mąkę, musztardę i śmietanę mieszamy, dodajemy do wywaru, dokładnie łączymy i dusimy na wolnym ogniu, do zagęszczenia. Do smaku przyprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z puree i ulubionymi dodatkami.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza