Mariola zapodała danie, któremu oprzeć nie mogliśmy się.
Bajecznie proste, a jakże smaczne. Fakt serdelki z zaufanej masarni, Mariola
robi własne, wielki szacun <3 Prosto i mega smacznie <3
Składniki
4 drobiowe serdelki1 liść laurowy
2 ziarna ziela angielskiego
2 łyżki musztardy sarepskiej
1 łyżka słodkiej śmietany
1 łyżka mąki
sól, pieprz
Przygotowanie
Serdelki kroimy na kilku milimetrowe plastry, gotujemy w
wodzie (1 l)
z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.
Mąkę, musztardę i śmietanę mieszamy, dodajemy do wywaru,
dokładnie łączymy i dusimy na wolnym ogniu, do zagęszczenia. Do smaku
przyprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z puree i ulubionymi dodatkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz