Kiedy tylko zobaczyliśmy je u Moniki (blog Kardamonovy), od
razu zapragnęliśmy ich. Miały powstać w oryginalnej, "kotletowej" recepturze,
jednak wypadł nam grill. W tej wersji wyszły pyszne, ale na bank spróbujemy
oryginału.
Składniki
500 g łopatki wieprzowej1/2 pęczka botwinki
2 ząbki czosnku
1 kajzerka
mleko do namaczania
1 cebula
1 jajko
1 łyżeczka majeranku
sól, pieprz
Przygotowanie
Bułkę moczymy w mleku, odciskamy. Przekładamy do mięsa razem
z przeciśniętym przez praskę czosnek, posiekaną cebulą, jajkiem, przyprawami i
dokładnie wyrabiamy.
Botwinkę myjemy, szatkujemy, dodajemy do mięsa, mieszamy.
Z masy formujemy burgery i grillujemy.
o rany ale pyszności
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie! :)
OdpowiedzUsuńO Wy skubańce! Też chciałam je zrobić z grilla :D.
OdpowiedzUsuń