Dzięki Małgosi KR, zapas oscypków mamy ;) Nasi najbliżsi,
zawsze o nas dbają <3 Dziękujemy Wam za to <3 Przede wszystkim za moc,
którą nas obdarowujecie <3 :*
Składniki
250 g makaronu łazanki1/2 młodej kapusty
300 g surowego boczku
1 cebula
1/2 oscypka
250 ml bulionu warzywnego
koperek
sok z cytryny
sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente, odcedzamy.
Boczek kroimy w kostkę, smażymy na suchej patelni. Po kilku
minutach dodajemy posiekaną cebulę. Smażymy , cały czas mieszając, do
chrupkości boczku.
Do całości dodajemy poszatkowaną kapustę, ½ część
pokrojonego w drobną kostkę sera, dolewamy szklankę bulionu, dusimy pod
przykryciem przez kwadrans.
Następnie dodajemy osączony makaron, dokładnie łączymy,
dosypujemy posiekany koperek, pozostały ser.
Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz