Spaghetti z koktajlowymi pomidorkami
Czyż proste dania nie są smaczne ?
Składniki
-
1
wędzona makrela
-
10 szt
pomidorków koktajlowych
-
oliwa
-
sól morska
-
pieprz
-
szczypta
płatków chili
-
duża
garść posiekanej natki pietruszki
-
250 g
makaronu spaghetti
Przygotowanie
Pomidorki umyłem, osuszyłem, pokroiłem na połówki. Na
posmarowanym oliwą, żaroodpornym naczyniu rozłożyłem pomidorki,
oprószyłem je sola i pieprzem oraz płatkami chili, skropiłem oliwą.
Wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na 30 minut.
Makrelę obrałem ze skóry i ości, podzieliłem na małe kawałki. Natkę pietruszki posiekałem.
Ugotowałem makaron al dente w osolonym wrzątku. Odcedziłem, makaron
włożyłem do naczynia z pomidorkami, wymieszałem, dodałem kawałki
makreli i natkę pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz