niedziela, 2 kwietnia 2017

Spaghetti z koktajlowymi pomidorkami

Czyż proste dania nie są smaczne ? 







Składniki

  • 1 wędzona makrela
  • 10 szt pomidorków koktajlowych
  • oliwa
  • sól morska
  • pieprz
  • szczypta płatków chili
  • duża garść posiekanej natki pietruszki
  • 250 g makaronu spaghetti

     

     

    Przygotowanie

      Pomidorki umyłem, osuszyłem, pokroiłem na połówki. Na posmarowanym oliwą, żaroodpornym naczyniu rozłożyłem pomidorki, oprószyłem je sola i pieprzem oraz płatkami chili, skropiłem oliwą. Wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na 30 minut.
    Makrelę obrałem ze skóry i ości, podzieliłem na małe kawałki. Natkę pietruszki posiekałem.
    Ugotowałem makaron al dente w osolonym wrzątku. Odcedziłem, makaron włożyłem do naczynia z pomidorkami, wymieszałem, dodałem kawałki makreli i natkę pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz