Bardzo lubimy aromatyczne, pełne charakteru przyprawy. Taką
jest właśnie shoarma, mieszanka cynamonu, goździków, papryki, kminu, czosnku,
kurkumy, imbiru, pieprzu, kolendry, kardamonu i chili. Zapach unosi się po
całym mieszkaniu <3 Pulpeciki podaliśmy z delikatnym sosem pomidorowym i
kaszą bulgur.
Składniki
300 g filetów z kurczaka1 szalotka
2 ząbki czosnku
1 jajko
przyprawa shoarma
bułka tarta
olej do smażenia
Przygotowanie
Mięso mielimy z szalotką i czosnkiem. Do mięsa wbijamy jako,
dodajemy bułkę tartą (masa ma być zwarta, jednak trzeba uważać, by nie
przesadzić z jej ilością), do smaku doprawiamy przyprawą.
Następnie z masy formujemy małe pulpeciki, obsmażamy na
rozgrzanym oleju.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz