Od jakiegoś czasu do potraw dodajemy nasiona kopru
włoskiego, który nadaje potrawom przyjemnego, anyżowego aromatu. Żeberka w
połączeniu z nasionami fenkułu są niesamowicie smaczne, połączenie miodu i sosu
sojowego sprawdza się zawsze.
Składniki
1 kg żeberek wieprzowych1 łyżka kopru włoskiego
1 łyżka soli morskiej
1 łyżeczka mielonej papryki
1 łyżeczka kolorowego pieprzu
2 ząbki czosnku
1 łyżka miodu spadziowego
2 łyżki sosu sojowego
50 ml oleju rzepakowego
Przygotowanie
Koper włoski, sól, paprykę, pieprz i czosnek, rozcieramy w
moździerzu.
Miód, olej i sos sojowy łączymy, dodajemy papkę z
moździerza, składniki dokładnie łączymy.
Żeberka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na
kawałki.
Mięso marynujemy przez noc w marynacie.
Pieczemy w 180°C
przez 45 min, co jakiś czas obracając.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz