Cebula, kiełbasa i koncentrat pomidorowy…!!!! O tak! Smaki
dzieciństwa zawsze będą na topie! Duszone do miękkości w połączeni z makaronem
?!? No a jak?!? Wcześniej z chlebem, teraz w połączeniu z makaronem…boVsko!
Składniki
300 g makaronu fusilli2 cebule
300 g cienkich kiełbasek śląskich
50 ml oleju
1 łyżka koncentratu pomidorowego
ulubione świeże zioła
sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Cebule kroimy na piórka.
Kiełbaski kroimy na 1 cm kawałki.
Na rozgrzanym tłuszczu (na wolnym ogniu) dusimy, razem z
kiełbaskami, na wolnym ogniu. Następnie dodajemy koncentrat, dokładnie
składniki mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Do makaronu dodajemy sos. Składniki łączymy, posypujemy
ulubionymi, świeżymi ziołami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz