Składniki
2 marchewki1 l bulionu warzywnego
1 łyżka sosu sojowego
100 g kapusty pekińskiej
2 dymki ze szczypiorem
200 g mrożonych krewetek
200 g fasoli mamut
135 g makaronu konjac
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka oleju sezamowego
Przygotowanie
Marchewki kroimy w julenkę, przekładamy do garnka, dodajemy
sos sojowy i zalewamy zimnym bulionem. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i
gotujemy 5-6 min na średnim ogniu.
Fasolę kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do zupy, gotujemy
kolejne 5 min.
Posiekaną kapustę i dymkę ze szczypiorem dodajemy do zupy,
po chwili krewetki i gotujemy na wolnym
ogniu kolejne 5-6 min.
Do zupy wrzucamy osączony z zalewy makaron, lekko
podgrzewamy.
Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie, wlewamy do zupy i
zagęszczamy (gotując kilka minut). Dodajemy olej, mieszamy.
Podajemy od razu po przygotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz