Składniki
2 szklanki mąki pszennej2/3 łyżki soli
1/2 łyżki bazylii
2/3 łyżki oregano
1 łyżka soli czosnkowej
1 łyżka mielonego czarnego pieprzu
4 łyżki papryki wędzonej mielonej
2 łyżki suszonego czosnku
1 łyżka imbiru
3 łyżki białego pieprzu
1 łyżka mielonej gorczycy
2 łyżki cukru palmowego
1 łyżka kurkumy
3 łyżki musztardy
2 jajka
mąka do obtoczenia
bułka tarta
olej do głębokiego smażenia
Przygotowanie
Wszystkie składniki przekładamy do miski, dokładnie
mieszamy.
Kawałki kurczaka typu: skrzydełka, udka lub pałki
obgotowujemy w osolonym wrzątku.
Kurczaka obtaczamy w mące, następnie w cieście i bułce
tartej.
Smażymy na rumiano, na głębokim tłuszczu.
Taka panierka mi bardzo odpowiada.Super przepis.
OdpowiedzUsuń