Składniki
3 duże słodkie jabłka1 kora cynamonu
200 g ulubionego makaronu
1 goździk
100 ml syropu jabłkowego
1 łyżka mąki ziemniaczanej
cukier
mielony cynamon
Przygotowanie
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach,
przekładamy do garnka.
Do jabłek dodajemy korę cynamonu, goździk, syrop jabłkowy,
zalewamy zimną wodą (1,2 l),
zagotowujemy i zmniejszamy płomień.
Gotujemy 20 min, po czym dodajemy rozrobioną w zimnej wodzie
mąkę ziemniaczaną.
Zupę zagęszczamy, podgrzewając ją kilka minut.
Do smaku doprawiamy cukrem i mielonym cynamonem.
Na głęboki talerz wykładamy makaron, zalewamy zupą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz