piątek, 31 marca 2017

Spaghetti z mięsem i groszkiem

Jak zwykle makaron staje na wysokości zadania. 







Składniki

300 g makaronu spaghetti
200 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
1 szklanka mrożonego groszku
1 cebula
2 łyżki oleju
500 ml passaty pomidorowej
sól czosnkowa
estragon
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie

 
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu, odcedzamy.

Na rozgrzanym oleju smażymy posiekaną cebulę razem z mięsem mielonym. Przy pomocy drewnianej łyżki rozdrabniamy mięso. Następnie dodajemy passatę oraz groszek. Lekko redukujemy sos, do smaku doprawiamy solą czosnkową, estragonem, solą i pieprzem.

Do sosu przekładamy makaron, dokładnie ze sobą łączymy. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz