piątek, 17 marca 2017

Drobiowy Cordon Bleu

W zasadzie Cordon Bleu robi się z mięsa cielęcego, ale wersja amerykańska, drobiowa jest równie smaczna.







Składniki

4 filety z kurczaka (po 150 g)
4 plastry sera żółtego
4 plastry szynki gotowanej
1 jajko
mąka
bułka tarta
olej do smażenia
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie

 
Filety myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem rozcinamy w taki sposób, by powstały kieszonki. Mięso lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem.
Na środek każdego kotleta kładziemy plaster sera, i plaster szynki.
Filet składamy w pół, obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku, następnie w bułce tartej.
Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz