Zapiekane muszle z wędzonym kurczakiem, szparagami, w sosie z kozim serem
No i te szparagi z kozim serem <3
Składniki
-
opakowanie makaronu muszle
-
5 udek
wędzonego kurczaka
-
sól
-
białe
szparagi w zalewie
-
mielona
słodka papryka
-
2 łyżki
masła
-
półtora
łyżki mąki
-
gałka
muszkatołowa
-
sól
-
cukier
-
pieprz biały
-
200 ml
mleka
Przygotowanie
Z udek zdjąłem skórę, mięso podzieliłem na mniejsze kawałki.
Makaron ugotowałem w lekko osolonej wodzie.
Przygotowałem sos beszamelowy, dodając do niego ser kozi.
W żaroodpornej formie ułożyłem na dnie wędzone skórki z udek kurczaka,
na nich rozłożyłem ugotowane muszle, które wypełniłem kawałkami mięsa i
cząstkami pokrojonej marynowanej papryki.
Na wierzchu rozłożyłem białe szparagi z zalewy. Zapiekankę zalałem sosem.
Całość oprószyłem słodką papryką.
Zapiekałem w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C, przez 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz