środa, 15 lutego 2017

Zapiekane muszle z wędzonym kurczakiem, szparagami, w sosie z kozim serem

No i te szparagi z kozim serem <3 








Składniki

  • opakowanie makaronu muszle
  • 5 udek wędzonego kurczaka
  • sól
  • białe szparagi w zalewie
  • mielona słodka papryka
  • 2 łyżki masła
  • półtora łyżki mąki
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • cukier
  • pieprz biały
  • 200 ml mleka

     

     

    Przygotowanie

    Z udek zdjąłem skórę, mięso podzieliłem na mniejsze kawałki.
    Makaron ugotowałem w lekko osolonej wodzie.
    Przygotowałem sos beszamelowy, dodając do niego ser kozi.
    W żaroodpornej formie ułożyłem na dnie wędzone skórki z udek kurczaka, na nich rozłożyłem ugotowane muszle, które wypełniłem kawałkami mięsa i cząstkami pokrojonej marynowanej papryki.
    Na wierzchu rozłożyłem białe szparagi z zalewy. Zapiekankę zalałem sosem.
    Całość oprószyłem słodką papryką.
    Zapiekałem w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C, przez 20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz