sobota, 18 lutego 2017

Kasza gryczana z białą kiełbasą

Ten tydzień jakiś krótki się wydawał, jeśli chodzi o czas do południa. Trzeba było wymyślić coś, co szybko się robi i na dodatek samo ;) No i zrobiło się :D Pysznie na dodatek ;)








Składniki

100 g białej kaszy gryczanej
1 duża marchew
1 szklanka mrożonego groszku
1 cebula
1 łyżka suszonej natki kolendry
400 ml bulionu warzywnego
8 pętek białej kiełbasy (cienkiej)

 

 

Przygotowanie

 
Kaszę mieszamy z pokrojoną w kostkę marchewką, groszkiem, posiekaną cebulą i natką kolendry. Całość zalewamy bulionem, przekładamy do naczynia żaroodpornego, dokładnie rozprowadzamy.
Na wierzch układamy białe kiełbaski.
Zapiekamy pod przykryciem 30 min w piekarniku rozgrzanym do 200°C.

1 komentarz:

  1. Białą kiełbaskę uwielbiam. Pyszna propozycja :-)

    OdpowiedzUsuń