Kotlety mielone z karpia
Przepyszny przepis Karola Okrasy. Kotlety jak marzenie, smakują wybornie <3
Składniki
-
500 g
mięsa z karpia
-
2 łyżki
masła
-
oliwa
-
100 g
wędzonego boczku
-
1 cebula
-
2 ząbki
czosnku
-
50 g
suszonych żurawin
-
sól
-
pieprz
-
4 łyżki
suchego chleba razowego, zmielonego
Przygotowanie
Mięso z karpia zmieliłem dwa razy. Na patelni rozpuściłem masło z
odrobina oliwy, dodałem pokrojony boczek, przesmażyłem, dodałem
pokrojona cebule i posiekany czosnek. Smażyłem do zeszklenia,
wystudziłem.
Przestudzoną cebulę, boczek i czosnek dodałem do zmielonego mięsa z
karpia, dodałem pokrojone żurawiny. Doprawiłem sola i pieprzem.
Uformowałem małe kotlety, obtoczyłem je w zmielonym, suchym chlebie
razowym, usmażyłem na patelni.
Podałem z sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz