niedziela, 19 lutego 2017

Kotlety mielone z karpia

Przepyszny przepis Karola Okrasy. Kotlety jak marzenie, smakują wybornie <3







Składniki

  • 500 g mięsa z karpia
  • 2 łyżki masła
  • oliwa
  • 100 g wędzonego boczku
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g suszonych żurawin
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki suchego chleba razowego, zmielonego

     

     

    Przygotowanie

      Mięso z karpia zmieliłem dwa razy. Na patelni rozpuściłem masło z odrobina oliwy, dodałem pokrojony boczek, przesmażyłem, dodałem pokrojona cebule i posiekany czosnek. Smażyłem do zeszklenia, wystudziłem.
    Przestudzoną cebulę, boczek i czosnek dodałem do zmielonego mięsa z karpia, dodałem pokrojone żurawiny. Doprawiłem sola i pieprzem. Uformowałem małe kotlety, obtoczyłem je w zmielonym, suchym chlebie razowym, usmażyłem na patelni.
    Podałem z sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz