Tosty z boczniakami
Każdy zna wersję z pieczarkami, ale boskie boczniaki sprawdzają się, zapewniamy.
Składniki
-
tosty
pełnoziarniste
-
200 g
boczniaków
-
masło
-
plastry
żółtego sera (ulubionego)
-
plastry
szynki konserwowej
-
mała cebula
Przygotowanie
Boczniaki opłukałem, osuszyłem, pokroiłem w paski. Na patelni rozgrzałem masło, podsmażyłem je, ostudziłem.
Chleb tostowy pełnoziarnisty posmarowałem cieniutką warstwą masła, na
nich rozłożyłem plastry żółtego sera i szynki gotowanej, na niej
ułożyłem podduszone boczniaki, cebulę wcześniej pokrojoną w cieniutkie
plasterki i zeszkloną. Na wierzch dodałem plaster sera.
Tak przygotowane tosty grilowałem kilka minut.
Bardzo ciekawa propozycja :-) Pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;) Ciepło pozdrawiamy ;)
Usuń