Składniki
3 łyżki oleju250 g mielonego mięsa z indyka
1 marchew
1 pietruszka
1 mały seler
2 średniej wielkości ziemniaki
100 g boczniaków
100 g pieczarek
1,4 l bulionu warzywnego
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1/2 czerwonej papryki
1/4 główki białej kapusty
natka pietruszki
mielony kminek
sól, pieprz
Przygotowanie
Do garnka wlewamy olej, rozgrzewamy. Następnie wrzucamy
mięso mielone, podsmażamy 5 min, od czasu do czasu mieszając i rozdrabniając
przy pomocy drewnianej łyżki.
Do mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę marchew, pietruszkę,
seler i ziemniaki. Smażymy następne 5 min.
Do całości dodajemy pokrojone boczniaki i pieczarki, dusimy
pod przykryciem przez kilka minut.
Zalewamy gorącym bulionem, dodajemy koncentrat, pokrojoną w
kostkę paprykę, wrzucamy poszatkowaną kapustę i gotujemy do jej miękkości.
Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mielonym kminkiem.
Przed podaniem obficie posypujemy posiekaną natką
pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz