czwartek, 5 stycznia 2017

Tatar z wędzonego łososia i awokado

Połączenie wędzonego na zimno łososia z awokado podkręcone kaparami i ogórkiem kiszonym sprawdziło się. Smacznie. 







Składniki

  • 150 g wędzonego łososia na zimno
  • 2 łyżki kaparów
  • 1 średni kiszony ogórek
  • pęczek koperku
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • 1 awokado
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • sos winegret

     

     

    Przygotowanie

      Łososia i ogórka pokroiłem w kostkę. Kapary posiekałem na cząstki. Koperek opłukałem, osuszyłem, drobno posiekałem. Awokado obrałem, pokroiłem w kostkę, skropiłem sokiem z cytryny. Przygotowałem sos vinaigrette.
    Wszystkie składniki połączyłem, doprawiłem szczyptą soli, pieprzem, dodałem łyżkę śmietany, bardzo delikatnie wymieszałem.
    Tak przygotowanym tatarem napełniłem obręcze ułożone na półmisku. Po usunięciu ich udekorowałem tatara częścią pokrojonego awokado.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza