Tatar z wędzonego łososia i awokado
Połączenie wędzonego na zimno łososia z awokado podkręcone kaparami i ogórkiem kiszonym sprawdziło się. Smacznie.
Składniki
-
150 g
wędzonego łososia na zimno
-
2 łyżki
kaparów
-
1 średni
kiszony ogórek
-
pęczek
koperku
-
1 łyżka
kwaśnej śmietany
-
1 awokado
-
sok z
cytryny
-
sól
-
pieprz
-
sos winegret
Przygotowanie
Łososia i ogórka pokroiłem w kostkę. Kapary posiekałem na
cząstki. Koperek opłukałem, osuszyłem, drobno posiekałem. Awokado
obrałem, pokroiłem w kostkę, skropiłem sokiem z cytryny. Przygotowałem
sos vinaigrette.
Wszystkie składniki połączyłem, doprawiłem szczyptą soli, pieprzem, dodałem łyżkę śmietany, bardzo delikatnie wymieszałem.
Tak przygotowanym tatarem napełniłem obręcze ułożone na półmisku. Po
usunięciu ich udekorowałem tatara częścią pokrojonego awokado.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz