Składniki
2 łyżki masła400 g filetów z udka kurczaka (bez skóry)
1 cebula
2 łodygi selera naciowego
2 marchewki
2 ząbki czosnku
1 łyżka przyprawy curry
1,2 l bulionu drobiowego
100 g ryżu
2 łyżki słodkiej śmietany
sól, pieprz
Przygotowanie
Masło rozpuszczamy w rondlu, dodajemy pokrojone w kostkę
mięso i smażymy przez kilka minut.
Do mięsa dodajemy posiekaną cebulę, pokrojony w kostkę
seler, marchew i czosnek. Smażymy przez 5 min.
Następnie dodajemy curry, smażymy 2 min, aż smaki przejdą.
Wszystko zalewamy gorącym bulionem, doprowadzamy do wrzenia
i zmniejszamy płomień.
Dodajemy ryż, gotujemy bez przykrycia około 20 min.
Całość mieszamy ze śmietaną, do smaku doprawiamy solą i
pieprzem.
Piękny ma kolor Wasza zupa :)
OdpowiedzUsuńŚwietna zupka, zwłaszcza na te chłody, które akurat przyszły :)
OdpowiedzUsuńPogoda nieobliczalna jest :/
UsuńJuż się do mnie uśmiecha!:)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/
Świetnie <3
Usuń