środa, 25 stycznia 2017

Sałata rzymska z karczochami i serem feta

Z przeglądu lodówki powstała taka sałata z dodatkami 







Składniki

  • sałata rzymska
  • kilka pomidorów cherry
  • kilka serc karczochów w zalewie ziołowej
  • 200 g sera feta
  • 135 g kiełbasy gospodarza z gęsiną
  • kiełki rzodkiewki
  • Sos :zalewa z karczochów
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka octu ryżowego

     

     

    Przygotowanie

      Sałatę podzieliłem na liście, opłukałem, osuszyłem. Serca karczochów pokroiłem na mniejsze kawałki. Pomidorki cherry umyłem, pokroiłem na połówki. Ser pokroiłem w kostkę.
    Kiełbasę również pokroiłem na małe kawałki.
    Przygotowałem sos: kilka łyżek zalewy z karczochów dokładnie wymieszałem z musztardą, miodem i octem.
    Na półmisku rozłożyłem liście sałaty, na nich pozostałe składniki, posypałem kiełkami rzodkiewki, polałem sosem.

4 komentarze: