Sałata rzymska z karczochami i serem feta
Z przeglądu lodówki powstała taka sałata z dodatkami
Składniki
-
sałata
rzymska
-
kilka
pomidorów cherry
-
kilka
serc karczochów w zalewie ziołowej
-
200 g
sera feta
-
135 g
kiełbasy gospodarza z gęsiną
-
kiełki
rzodkiewki
-
Sos
:zalewa z karczochów
-
1 łyżka
musztardy
-
1 łyżka
miodu
-
1 łyżka
octu ryżowego
Przygotowanie
Sałatę podzieliłem na liście, opłukałem, osuszyłem. Serca
karczochów pokroiłem na mniejsze kawałki. Pomidorki cherry umyłem,
pokroiłem na połówki. Ser pokroiłem w kostkę.
Kiełbasę również pokroiłem na małe kawałki.
Przygotowałem sos: kilka łyżek zalewy z karczochów dokładnie wymieszałem z musztardą, miodem i octem.
Na półmisku rozłożyłem liście sałaty, na nich pozostałe składniki, posypałem kiełkami rzodkiewki, polałem sosem.
Przesmacznie wygląda ta sałatka :-)
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;)
UsuńKocham wszelkiego rodzaju sałatki, więc tą na pewno wypróbuję. :)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/
Polecamy ;)
Usuń