środa, 25 stycznia 2017

Zupa pomidorowa z San Escobar

My chcemy jeść zaproponował śniadanie z...no właśnie, w tym roku to będzie najbardziej oblegany kierunek wczasów za granicą, San Escobar. Chcieliśmy Wam zaproponować soup, wykwintny, przepyszny, godny polecenia. 









Składniki

2 łyżki oleju rzepakowego
400 g ulubionej (tłustej) kiełbasy
200 g pieczarek
1,4 l bulionu warzywnego
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka majeranku
250 g korniszonów
200 g papryki konserwowej
100 ml wody
1 łyżka mąki
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie

 
Kiełbasę kroimy na 3-4 mm plasterki i razem z pokrojonymi na plasterki, pieczarkami, podsmażamy na rozgrzanej oliwie.
Całość zalewamy gorącym bulionem, dodajemy koncentrat pomidorowy, majeranek, doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy płomień. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 20 min.
Następnie dodajemy pokrojone ogórki i paprykę, podgrzewamy kilka minut.
Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie, dodajemy do zupy, i ciągle mieszając, zagęszczamy.
Do smaku zupę doprawiamy solą i pieprzem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz