Składniki
2 łyżki oleju rzepakowego400 g ulubionej (tłustej) kiełbasy
200 g pieczarek
1,4 l bulionu warzywnego
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka majeranku
250 g korniszonów
200 g papryki konserwowej
100 ml wody
1 łyżka mąki
sól, pieprz
Przygotowanie
Kiełbasę kroimy na 3-4 mm plasterki i razem z pokrojonymi na
plasterki, pieczarkami, podsmażamy na rozgrzanej oliwie.
Całość zalewamy gorącym bulionem, dodajemy koncentrat pomidorowy,
majeranek, doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy płomień. Gotujemy na wolnym
ogniu przez około 20 min.
Następnie dodajemy pokrojone ogórki i paprykę, podgrzewamy
kilka minut.
Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie, dodajemy do zupy, i ciągle
mieszając, zagęszczamy.
Do smaku zupę doprawiamy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz