Składniki
1 kg żeberek wieprzowych1 kg ziemniaków
1 cebula
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej
1 łyżeczka ostrej papryki
1 łyżeczka majeranku
1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
1 łyżeczka czosnku granulowanego
4 łyżki oleju
Przygotowanie
Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na
kawałki.
Ziemniaki obieramy, kroimy na większe kawałki, myjemy,
osuszamy.
Sól, paprykę słodką i ostrą, czosnek, majeranek, pieprz
mieszamy z olejem.
Do rękawa przekładamy, cebulę pokrojoną w piórka, mięso i
ziemniaki, łączymy z sosem i zamykamy. Całość zapiekamy 40 min w 180°C.
Podajemy z kapustą kiszoną zasmażaną.
Bardzo lubie takie dania. Bardzo smakowite :-)
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;)
UsuńKocham takie potrawy. Idealne na niedzielne obiady.
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/
Dziękujemy ;)
Usuń