Gulasz wołowy z fasolką szparagową
Połączenie mięsa wołowego z zielona fasolka szparagową z dodatkiem kaszy bulgur to danie kuchni tureckiej.
Składniki
-
1kg
zielonej fasolki szparagowej (użyłem mrożonej)
-
600 g
wołowiny pokrojonej w kostkę
-
2 pomidory
-
1 cebula
-
2 łyżki
masła
-
sól
-
płaska
łyżeczka koncentratu pomidorowego
-
kasza bulgur
Przygotowanie
W rondlu rozgrzałem masło, włożyłem posiekaną cebulę i mięso
pokrojone w kostkę. Smażyłem, mieszając tak długo, aż odparował cały
sok, który puściło mięso.
Dodałem obrane i pokrojone pomidory, dusiłem razem ok. 5 minut. Po tym
czasie dodałem fasolkę, całość posoliłem ( jeśli pomidory nie puściły
zbyt dużo soku można wtedy podlać odrobiną wody). Rondel przykryłem,
mięso dusiłem do czasu, aż było zupełnie miękkie.
Podałem z kaszą bulgur.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz