Składniki
- 1kg zielonej fasolki szparagowej (użyłem mrożonej)
- 600 g wołowiny pokrojonej w kostkę
- 2 pomidory
- 1 cebula
- 2 łyżki masła
- sól
- płaska łyżeczka koncentratu pomidorowego
-
kasza bulgur
Przygotowanie
W rondlu rozgrzałem masło, włożyłem posiekaną cebulę i mięso pokrojone w kostkę. Smażyłem, mieszając tak długo, aż odparował cały sok, który puściło mięso.
Dodałem obrane i pokrojone pomidory, dusiłem razem ok. 5 minut. Po tym czasie dodałem fasolkę, całość posoliłem ( jeśli pomidory nie puściły zbyt dużo soku można wtedy podlać odrobiną wody). Rondel przykryłem, mięso dusiłem do czasu, aż było zupełnie miękkie.
Podałem z kaszą bulgur.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz