wtorek, 31 stycznia 2017

Hot dogi z pieczarkami

Taka wersja hot doga była w latach osiemdziesiątych wielkim hitem w naszym regionie. Chyba każdemu z nas kojarzy się z dzieciństwem. A ten bar na rogu <3 Najlepsze serwował. Wiadomo, pieczarki wtedy były pieczarkami ;) ten smak i zapach <3 







Składniki

4 bułki do hot dogów
250 g pieczarek
1 łyżeczka masła
1 łyżeczka suszonego lubczyku
200 ml śmietany słodkiej 18%
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie

 
Bułki wydrążamy i zapiekamy przez kilka minut w 180°C (najlepiej zapiec kilka minut przed ukończeniem sosu).

Pieczarki oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy solą i podsmażamy na rozgrzanym maśle. Dodajemy śmietanę, lubczyk , zmniejszamy płomień i dusimy bez przykrycia.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Sos wlewamy do bułek i podajemy od razu po przygotowaniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz