niedziela, 11 grudnia 2016

Zupa pieczarkowa

Delikatna i bardzo kremowa.








Składniki

1 duża marchew
1 pietruszka
1  mały seler
1 łyżka masła
400 g pieczarek
3 średniej wielkości ziemniaki
1,5 l bulionu warzywnego
200 g serka topionego (pieczarkowego)
1 łyżka suszonego lubczyku
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie

 

Warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach.

Lekko podsmażamy na maśle z pokrojonymi w kostkę ziemniakami, zalewamy bulionem.

Dodajemy serki, pokrojone na plasterki pieczarki, lubczyk i gotujemy do miękkości warzyw.

Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

2 komentarze:

  1. Uwielbiam! Uwielbiam! Uwielbiam! Szkoda tylko, że na razie jeszcze muszę się bez niej obejść. Mój synek jest jeszcze za mały, żeby jeść pieczarki, a bez zupy to on żyć nie potrafi. Przepis prosty, a zdjęcie sprawia, że staję się głodna. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękujemy za przemiły komentarz ;) Również serdecznie pozdrawiamy ;)

      Usuń