Składniki
1 duża marchew1 pietruszka
1 mały seler
1 łyżka masła
400 g pieczarek
3 średniej wielkości ziemniaki
1,5 l bulionu warzywnego
200 g serka topionego (pieczarkowego)
1 łyżka suszonego lubczyku
sól, pieprz
Przygotowanie
Warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Lekko podsmażamy na maśle z pokrojonymi w kostkę ziemniakami,
zalewamy bulionem.
Dodajemy serki, pokrojone na plasterki pieczarki, lubczyk i
gotujemy do miękkości warzyw.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Uwielbiam! Uwielbiam! Uwielbiam! Szkoda tylko, że na razie jeszcze muszę się bez niej obejść. Mój synek jest jeszcze za mały, żeby jeść pieczarki, a bez zupy to on żyć nie potrafi. Przepis prosty, a zdjęcie sprawia, że staję się głodna. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńDziękujemy za przemiły komentarz ;) Również serdecznie pozdrawiamy ;)
Usuń