Składniki
300 g makaronu penne250 g mięsa mielonego (z łopatki wieprzowej)
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy
150 g pieczarek
300 ml passaty pomidorowej
1/2 łyżeczki suszonego oregano
1/2 łyżeczki suszonej bazylii
tarta mozzarella
natka pietruszki
sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Odcedzamy.
Posiekaną cebulę szklimy na oliwie, dodajemy mięso i je
podsmażamy, rozdrabniając drewnianą łyżką. Następnie dodajemy drobno posiekany
czosnek, pokrojone pieczarki, chwilę smażymy, dodajemy passatę i zioła. Dusimy
pod przykryciem na małym ogniu ok. 5 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Do Sosu dodajemy makaron, dokładnie ze sobą łączymy.
Podajemy ze starta mozzarellą i posiekaną natką pietruszki.
Bardzo smaczne danie :)
OdpowiedzUsuńDziękujemy :*
Usuń