środa, 7 grudnia 2016

Zapiekanki z duszoną cebulą i kiełbasą

Gdy dopada nas nagły atak na jakąś przekąskę, zjawiają się zapiekanki w każdej formie. Wszystko zależy od tego, co mamy w lodówce.








Składniki

3 cebule
2 pętka kiełbasy śląskiej
2 łyżki oleju
1 łyżka koncentratu pomidorowego
koperek
100 g startego sera mozzarella
ogórki konserwowe
ulubiony chleb
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie

 
Cebule kroimy w piórka. Szklimy na oleju, dodajemy pokrojoną na plasterki (3-4 mm) kiełbasę. Dusimy pod przykryciem z dodatkiem koncentratu, od czasu do czasu mieszając. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Kromki chleba posypujemy startym serem, posiekanym koperkiem, układamy duszoną cebulę z kiełbasą. Zapiekamy 5 min w temperaturze 180°C. Na wierzch, przed podaniem, układamy plasterki ogórków.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz