środa, 23 listopada 2016

Makaron z oscypkiem

Podarowany przez Gosię zakopiański oscypek zaprzyjaźnił się z makaronem. Wyszło pyszne, aromatyczne danie. Dziękujemy Gosia. PS: zamiast suszonego tymianku użyjcie świeżego. My nie mieliśmy więc użyliśmy suszonego. 







Składniki

  • makaron penne
  • 150 g sera oscypka
  • 150ml śmietanka słodka 18%
  • suszony tymianek
  • pieprz  
  • szczypiorek
  • 150 g boczku wędzonego surowego

     

     

    Przygotowanie


    Makaron ugotowałem zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Boczek pokroiłem w kostkę i podsmażyłem na suchej patelni. Wlałem śmietanę, dodałem starty na wiórki ser. Wsypałem tymianek. Dusiłem kilka minut. Wymieszaj dokładnie. Doprawiłem do smaku świeżo mielonym pieprzem. Ugotowany makaron połączyłem z sosem. Delikatnie wymieszałem. Posypałem pokrojonym szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz