Makaron z oscypkiem
Podarowany przez Gosię zakopiański oscypek zaprzyjaźnił się z makaronem. Wyszło pyszne, aromatyczne danie.
Dziękujemy Gosia.
PS: zamiast suszonego tymianku użyjcie świeżego. My nie mieliśmy więc użyliśmy suszonego.
Składniki
-
makaron
penne
-
150 g
sera oscypka
-
150ml
śmietanka słodka 18%
-
suszony
tymianek
-
pieprz
- szczypiorek
-
150 g
boczku wędzonego surowego
Przygotowanie
Makaron ugotowałem zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Boczek
pokroiłem w kostkę i podsmażyłem na suchej patelni. Wlałem śmietanę,
dodałem starty na wiórki ser. Wsypałem tymianek. Dusiłem kilka minut.
Wymieszaj dokładnie. Doprawiłem do smaku świeżo mielonym pieprzem.
Ugotowany makaron połączyłem z sosem. Delikatnie wymieszałem. Posypałem
pokrojonym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz