piątek, 4 listopada 2016

Kiełbasa pieczona w sosie pomidorowym

Cudo <3 Przepysznie wprost z bloga Kardamonovy






Składniki

10 kiełbas (u nas śląska drobiowa)
2 puszki pomidorów krojonych
1 cebula
3 ząbki czosnku
chili (u nas suszona z młynka)
1 łyżka oregano
olej
oliwki zielone nadziewane czosnkiem
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie

 
Posiekaną cebulę i czosnek szklimy. Dodajemy pomidory wraz z zalewą, chili, oregano, oliwki, sól i pieprz. Dusimy pod przykryciem 10 min.
Kiełbasy nakłuwamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy sosem i pieczemy pod przykryciem 30-35 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy 10 min, do czasu zrumienienia.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz