Kolejna propozycja na szybka przekąskę. Pyszna zapewniamy.
Składniki
-
30-40
miniaturowych kulek mozzarelli
-
100 ml
oliwy z oliwek
-
1 duży
ząbek czosnku, zgnieciony
-
1/2
czerwonej papryki, drobno posiekanej
-
szczypta
chili w proszku
-
sól
-
pieprz
-
12
plastrów szynki parmeńskiej, przekrojonych wzdłuż na pół
-
1 pęczek
świeżej bazylii
Przygotowanie
Przygotowałem marynatę: do miski wlałem olej, dodałem zgnieciony
czosnek, posiekaną paprykę, chili, sól i pieprz do smaku. Dodałem
mozzarellę, wymieszałem i odstawiłem do lodówki na 30 minut.
Odcedziłem mozzarellę z zalewy i owinąłem każdą kulkę wraz z listkiem
bazylii w połowę plasterka szynki. Przebiłem wykałaczką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz