Składniki
300 g makaronu penne250 g mięsa mielonego wołowego
150 g fasolki szparagowej
1 cebula
1 marchew (średniej wielkości)
3 łyżki oleju
1 łyżeczka curry
2 łyżki koncentratu pomidorowego
natka pietruszki
cukier
sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgonie z przepisem zawartym na opakowaniu.
Posiekaną cebulę, pokrojoną na kawałki fasolkę, startą
marchewkę oraz mięso smażymy na rozgrzanym tłuszczu, cały czas mieszając.
Solimy i lekko oprószamy pieprzem, dodajemy curry. Podlewamy wodą –około 200
ml(w razie potrzeby dolewamy podczas duszenia), dodajemy koncentrat i dusimy
pod przykryciem 15 min.
Sos doprawiamy do smaku cukrem, solą oraz pieprzem. Dodajemy
ugotowany makaron, mieszamy by pokrył się sosem, posypujemy natką pietruszki.
Pyszne danie ;)
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;)
Usuń