Tortilla z tuńczykiem
Niespodziewani goście ? Nic nie przygotowane ? Nic prostszego. Przekąska na zimno, szybka, prosta i pyszna.
PS. najlepsza sałata lodowa, ale my takowej nie mieliśmy w domu, wykorzystaliśmy taką jaka była. I też się sprawdziła.
Składniki
-
2
ugotowane na twardo jajka
-
tuńczyk z
puszki w sosie własnym
-
3 ogórki
konserwowe
-
pół
czerwonej papryki
-
kilka
pomidorków koktajlowych
-
2 łyżki
majonezu
-
zielona
sałata
-
sól
-
pieprz
-
meksykańska tortilla kukurydziana
-
masło
Przygotowanie
Ogórki i paprykę pokroiłem, paprykę w dość grubą kostkę, a ogórki
w paski. Jajka przecisnąłem przez sitko. Pomidorki pokroiłem na
ćwiartki. Tuńczyka rozdrobniłem delikatnie widelcem. Wszystkie
składniki delikatnie wymieszałem z dwoma łyżkami majonezu, doprawiłem
solą i pieprzem. Sałatę po opłukaniu porwałem na mniejsze kawałki.
Rozgrzałem patelnię posmarowaną masłem. Na tortilli rozłożyłem pastę,
uzupełniłem kawałkami sałaty. Tortillę zwinąłem w rulony, schłodziłem,
pokroiłem w ukośne kawałki. Gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz