środa, 5 października 2016

Skrzydełka na ostro

Niezawodny drób, tym razem na ostro. 







Składniki

  • 8 szt skrzydełek
  • 100 g musztardy Dijon
  • pół szklanki japońskiego sosu teriyaki
  • 150 g startego sera parmezan
  • płaska łyżeczka miodu

     

     

    Przygotowanie

      Skrzydełka umyłem, odciąłem ostre końcówki, a pozostałe części podzieliłem na pół.

    W misce wymieszałem musztardę z ¾ ilości sosu teriyaki, płaską łyżeczką miodu, niewielką ilością startego sera parmezan. Tak przygotowaną marynatą natarłem skrzydełka, odstawiłem na godzinę.

    Rozgrzałem piekarnik do 200 stopni C. W naczyniu do zapiekania ułożyłem skrzydełka, skropiłem pozostałym sosem, posypałem parmezanem. Piekłem 25 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz