Skrzydełka na ostro
Niezawodny drób, tym razem na ostro.
Składniki
-
8 szt
skrzydełek
-
100 g
musztardy Dijon
-
pół
szklanki japońskiego sosu teriyaki
-
150 g
startego sera parmezan
-
płaska
łyżeczka miodu
Przygotowanie
Skrzydełka umyłem, odciąłem ostre końcówki, a pozostałe części podzieliłem na pół.
W misce wymieszałem musztardę z ¾ ilości sosu teriyaki, płaską łyżeczką
miodu, niewielką ilością startego sera parmezan. Tak przygotowaną
marynatą natarłem skrzydełka, odstawiłem na godzinę.
Rozgrzałem piekarnik do 200 stopni C. W naczyniu do zapiekania ułożyłem
skrzydełka, skropiłem pozostałym sosem, posypałem parmezanem. Piekłem
25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz