sobota, 29 października 2016

Fasolka szparagowa z mieszanką chińską

Pyszne, zdrowe danie obiadowe. Nie tylko raduje podniebienie, również oczy. W zasadzie od tego się zaczyna.








Składniki

200 g fasolki szparagowej
2 łyżki oleju
50 g ryżu arborio
200 ml bulionu warzywnego
200 g mrożonej mieszanki chińskiej
1 łyżka koncentratu pomidorowego
2 g prażonych alg nori
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie

 

Fasolkę czyścimy, kroimy na mniejsze kawałki. Lekko podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, dodajemy ryż i zalewamy bulionem (ok. 200 ml). Dodajemy mieszankę chińską, koncentrat i smażymy, cały czas mieszając. Ryż ma być al dente. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy prażonymi algami nori.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz