wtorek, 27 września 2016

Szybka sałatka makaronowa

Sałatka w 20  minut? Dlaczego nie...Tyle wystarczy by zadowolić podniebienia nieoczekiwanych gości. A i do pracy się nada jako drugie śniadanie. 







Składniki

200 g makaronu w kształcie ryżu
2 jajka
2 małe pory (biała część)
10 pomidorków koktajlowych
1/2 czerwonej papryki
1 mała puszka groszku
1 mała puszka kukurydzy
1 mały pęczek szczypiorku
3 łyżki majonezu
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie

 
Makaron gotujemy al dente, przelewamy zimną wodą i odcedzamy.

Jajka gotujemy  na twardo, obieramy i kroimy w kostkę.

Pory myjemy, kroimy w piórka, sparzamy kilka minut we wrzątku.

Pomidorki myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na 4.

Paprykę kroimy w kostkę.

Groszek i kukurydzę osączamy z zalewy.

Szczypiorek siekamy.

Wszystkie składniki przekładamy do miski, mieszamy z majonezem, do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.

4 komentarze: